Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    28

    Domyślnie Sharing na Opticum 7000CXE - problem

    Jestem biorcą na w/w tunerze ze softem trumana ( 5119 cool net ...57)
    Problem polega na tym, że już miałem uruchomiony serwer i w ustawieniach sharingu wcisnąłem biały przycisk - to jest Wyczyść.
    Zniknęły wszystkie dane, wpisałem poprawnie ponownie te dane i niestety ciemność...
    Pewnie nie mam połączenia z serwerem lun internetem - sprawdziłem ustawienia lan setings, mam zaznaczone WŁ SIEC oraz DHCP, w ustawieniach serwera mam zakliknięte DNS i aktywuj serwer oraz wpisane emulator NEWCAMD.
    Nie wiem co powinno być wpisane w danych serwera w linijce adres IP.
    Mam od swojego dawcy Nazwę serwera i ją wpisałem.
    W opisach jest żeby tej linijki Adres IP nie wpisywać, że samo się dopisze jak jest wszystko OK... u mnie nie jest Ok bo Adres IP się nie zmienia i ciągle ciemność.
    Gdzie jest problem ? Co popsułem tą funkcja "wyczyść "
    Bardzo proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję.

  2. #2
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    17

    Domyślnie

    Nazwa Serwera -> wpisz domene od dawcy
    Adres IP -> wpisz 0.0.0.0
    Reszte to już wiesz.
    Emulator NewCamd.
    Klucz DES 01 02 03 ..... 12 13 14
    Zaznacz "Włącz DSN" i "Aktywuj serwer" nic pozatym.

    i ma śmigać

  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    28

    Domyślnie

    Zrobiłem jak krystian2288 napisałeś i nie śmiga....
    Jak robię PING to mam tylko : Require Timeout.
    Czy możliwe jest, że uszkodziło coś się w tunerze.....np. karta sieciowa???
    Chyba że dawca padł, ale tak by się akurat zbiegło jak ja mieszałem w tunerze...
    Nie mam kontaktu z dawcą. Można jakoś inaczej sprawdzić na kompie czy działa???
    Już nie mam siły dla tego tunera....mam go raptem od tygodnia i nie znam go dobrze.
    Bardzo proszę jeszcze o jakieś podpowiedzi

  4. #4
    √ιק™Devil™√ιק Awatar D.E.V.I.L
    Dołączył
    Nov 2008
    Posty
    200

    Domyślnie

    jak jest zaklikniete DNS i masz dobrze wpisana domene w nazwie serwera i nie pobiera ip to dawcy albo serwer padl albo domena
    2x nBox BSLA E2 7.1.6


    UWAGA: Zamieszczone przezemnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
    Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
    Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem!!


  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    17

    Domyślnie

    Raczej aż tak czarnych scenariuszy być nie powinno, że padł tuner.
    Niby da się sprawdzić, wklep dane do SBCL'a i tam będziesz widział czy łączy się z serwerem, jedynie ecm'y nie będą przepływać, ale jak się połączy to już mniej więcej będziesz wiedział.
    Odezwij się na PW
    Ostatnio edytowane przez krystian2288 ; 31-01-2010 o 17:15

  6. #6
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    28

    Domyślnie

    Dziękuję za pomoc wszystkim !!
    Tuner wystartował, nie wiem co dokładnie było... wklepałem dane od nowa pozaznaczałem jak trzeba i z początku nic - tak go zostawiłem i po kilkunastu minutach zrobił IP z domeny i zalogował się do serwera, ruszyły czasy i wszystko gra.
    Ciężko powiedzieć co mu było... ale najważniejsze że działa.
    Jeszcze raz wielkie dzięki i stawiam piwka.

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •