Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    46

    Angry Technomate 9100 livebox i 2 routery Tp link 320gd i 543g

    Mam prośbę... Zastanawiam się nad podłączeniem technomate do livebox bezprzewodowo mam nieużywany 543g rotter z WISP. Sieć wygląda tak livebox>320gd(wifi dziele neo)>technomate po lan a chcialbym podlaczyc dekoder przez 543gd bezprzewodowo do livebox dekoder uzywam do sharingu i mam konto na dyn.dns i odblokowany port na livebox ale jak podlacze lan do 543gd to net jest a nie ma clientow tak jak bym musial jeszcze odblokowac port na 543gd, port jest oczywiscie przekierowany na technomate w livebox Prosze o sugestie

  2. #2
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    46

    Angry Próby

    Witam ponownie! Próbowałem zrobic tak..... router z WISP do livebox (192.168.1.1 - ni cholery nie da sie innego adresu przypisac ) przez wifi a technomate(ip 192.168.2.3 brama 192.168.1.1 ) do routera (192.168.2.1 - adres lan) po lan.
    próbowałem też technomate(ip 192.168.2.3 brama 192.168.2.1 ) do routera (192.168.2.1 - adres lan) po lan i po WIFI do liveboxa 2ga opcja dala lepszy rezultat technomate mial neta ale clienci nie mogli sie polaczyc


    W opcji 1 port przekierowany na 192.168.2.3 i w 2 giej opcji tez wszystko na livebox


    Próbowałem tez przekierować na routerze ale to nic nie daje ;/


    Teraz mam tak ze router podlaczony po lanie 192.168.1.15 odblokowany port na routerze na adres ip technomate do livebox 192.168.1.1 tez odblokowany port na livebox na ip technomate i technomate po lan do routera i wszystko hula ;/ Jakies pomysly?
    Ostatnio edytowane przez killerro ; 19-01-2010 o 16:43

  3. #3
    ____†____
    Dołączył
    Feb 2007
    Przegląda
    UK
    Posty
    1,999

    Domyślnie

    Router ktory chcesz skomunikowac z routerem Livebox musi posiadac opcje z ktora polaczy sie wlasnie z jakims access pointem poprze wlan.

    Cos mi sie nie widzi Twoja brama :-/


  4. #4
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    46

    Domyślnie

    Tak własnie jest Ap jest w tym wypadku Livebox a router jest clientem po wifi do ktorego podpiety jest technomate po lan ale jek to poustawiac zeby chodzilo oczywiscie router jet polaczany z livebox przez wifi i tak jak wyzej napisalem w tych konfiguracjach probowalem

  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    46

    Domyślnie

    Kazde pomysly prosze pisac bo juz nie moge sluchac zony ze kabel przez 2 pokoje sie ciagnie i ze corka moze rozbic o niego zeby :/

  6. #6
    ____†____
    Dołączył
    Feb 2007
    Przegląda
    UK
    Posty
    1,999

    Domyślnie

    Livebox ip -192.168.1.1 ?
    w tym przypadku podpisz pod router ip ; 192.168.1.x gdzie x bedzie kolejn liczba po 1 w zakresie jakim Livebox bedzie obslugiwal. do routera zapnij kablem tumer i przypisz mu dhcp. Jak juz wczesniej pisalem brama powinna byc 255.255.xxx.0 to zalezy jak Livebox odpusci i taka sama powinna byc na routerze! DNS zas powinen byc podobny do zakresu ip gdzie w tym przypadku bedzie 192.168.1.1


  7. #7
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    46

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Tomazo22 Zobacz posta
    Livebox ip -192.168.1.1 ?
    w tym przypadku podpisz pod router ip ; 192.168.1.x gdzie x bedzie kolejn liczba po 1 w zakresie jakim Livebox bedzie obslugiwal. do routera zapnij kablem tumer i przypisz mu dhcp. Jak juz wczesniej pisalem brama powinna byc 255.255.xxx.0 to zalezy jak Livebox odpusci i taka sama powinna byc na routerze! DNS zas powinen byc podobny do zakresu ip gdzie w tym przypadku bedzie 192.168.1.1
    Ok tak mam ustawione na WAN a po lanie musi byc adres z zakresu 192.168.XX.X gdzie XX musi byc wieksze od 1 a X jest wolna liczba, ale co mam w takim razie ustawic na dekoderze? " brama powinna byc 255.255.xxx.0" chodzi o maske podsieci pewnie tak wszedzie jest taka sama, DNS przydziela na automacie taki jak piszesz ;/ i nie dziala

    http://img99.imageshack.us/img99/2384/siecl.jpg
    tak mam to polaczone i dzialal internet tylko nie dzialalo przekierownie portow ;/

    moze to pomoze w zobrazowanu mojego zamyslu
    Ostatnio edytowane przez Tomazo22 ; 20-01-2010 o 09:43

  8. #8
    ____†____
    Dołączył
    Feb 2007
    Przegląda
    UK
    Posty
    1,999

    Domyślnie

    Maska tak

    Ok w routrze nie masz poblokowanych serwisow? Lub musisz odblokowac dla danego ip. czy tuner przechodzi pingi?

    Jesli masz jakiegos linuxa komenda:
    nc -v -n -w (czas- ustawiam 1) IP port
    sprawdzisz czy porty masz pootwirane na dany adres IP
    Jesli na Windows pociagnij program Net Scanner i przeskanuj IP by zobaczyc co masz pootwierane. Nie mam pojecia na jakim porcie laczy cie tuner poprzez lan.


  9. #9
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    46

    Angry

    Na porcie 12500 na technomate, dziala jak jest ustawione przekierowanie portów na livebox i routerze na adres technomate ale wtedy technomate połączony jest po lan a chce po wifi i nie wiem jak to ustawić wczoraj zresztą uwalilem rotter dziś wgram soft od początku i próbuje podziałac w konfiguracji jak na obrazku ping idzie i neta mam na technomate tylko klienci nie mogą się połączyć więc tylko zostaje chyba przekierowac porty ale próbowałem równie i zgłupiałem nie działa :/

  10. #10
    ____†____
    Dołączył
    Feb 2007
    Przegląda
    UK
    Posty
    1,999

    Domyślnie

    W takim razie to porty, nic innego nie widze jesli bedziesz mial. Sprawdz ktore sa otwarte i mozesz dasz mu routing na inny porcik?


 

 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •