Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2008
    Posty
    31

    Domyślnie DBOX2 PHILIPS!!Newcs

    Witam mam pytanie czy udalo sie komus odpalic prawidlowo funkcjonujacy serwer Newcs pod Syfre na philipsie?Mecze sie z tym juz od kilku dni czytalem gdzies ze nie jest to technicznie mozliwe .Czy to prawda?CZy moze ktos po tych logach wskazac co robie zle ze dbox nie widzi karty w slocie?.Prosze o opinie

    [ 10:26:59 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (Dolny Cardreader) not present, defaulting to NO
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Option <crypto-special> for device 0 (Dolny Cardreader) not present, defaulting to NO
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Pincode for device 0 (Dolny Cardreader): 0000
    [ 10:26:59 ] [ Config ] /dev/tts/0 ECM priority: round
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 1 (Górny Cardreader) not present, defaulting to NO
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Option <crypto-special> for device 1 (Górny Cardreader) not present, defaulting to NO
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Pincode for device 1 (Górny Cardreader): 0000
    [ 10:26:59 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round
    [ 10:26:59 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: dummy, defaulting to NO
    [ 10:26:59 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache
    [ 10:26:59 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache
    [ NewCS ] Process ID is: 548
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 1001
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Reader type 5 on node /dev/tts/0
    [ 10:26:59 ] [ Sci ] Closing device /dev/tts/0 [Handle=-1]
    [ 10:26:59 ] [ Sci ] Opening device /dev/tts/0
    SCI returned -1 on IOCTL IOCTL_SET_PARAMETERS
    [ 10:26:59 ] [ Sci ] No card present in reader
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Reset failed ...
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15000
    [ 10:26:59 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 15000
    newcamd: main loop
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Reader type 5 on node /dev/tts/1
    [ 10:26:59 ] [ Sci ] Closing device /dev/tts/1 [Handle=-1]
    [ 10:26:59 ] [ Sci ] Opening device /dev/tts/1
    SCI returned -1 on IOCTL IOCTL_SET_PARAMETERS
    [ 10:26:59 ] [ Sci ] No card present in reader
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Reset failed ...
    [ 10:26:59 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15001
    [ 10:26:59 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 15001
    newcamd: main loop
    [ 10:26:59 ] [ NewCS ] Ready to GO!

  2. #2
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    NewCS 1.65 + MgCamd 1.31 i musi śmigać

    nie wiem jakie masz Image, ale zasada będzie taka sama, pobierz i zainstaluj w/w emulatory, wybierz MgCamd/NewCS z listy

    Przeładuj boxa
    zaloguj się ftp do pliku /var/tuxbox/config/newcs.xml odszukaj port newcamd domyślnie 11000, 10000, 10001 (jeden z tych)
    niżej jest users tam dopisujesz login i hasło do servera

    i to chyba tyle, pozostaje tylko domena na routerze (dyndns) i przekierowanie portu na IP boxa
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2008
    Posty
    31

    Domyślnie

    dzikeuje za szybka odpowiedz ale zanim dojdziemy do przekazywania uprawnien zauwaz prosze ze newcs podaje komunikat ze nie ma karty w slocie .Image mam ze stycznia tego roku Keywelt_V1.1_Styczen_2009_Kreatywny_2xI_mtd4 .Moj newcs.xml wyglada tak
    <?xml version="1.0"?>
    <newCSconfig>
    <readers name="DBOX">
    <device>
    <name>Dolny Cardreader</name>
    <type>sci</type>
    <mhz>600</mhz>
    <node>/dev/tts/0</node>
    <parity>odd</parity>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>Yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <PTShandshake>No</PTShandshake>
    <carddetect>Yes</carddetect>
    <newcamd_port>15000</newcamd_port>
    <autosid>Yes</autosid>
    <Seca-PPV>yes</Seca-PPV>
    <pincode>0000</pincode>
    <priority>round</priority>
    </device>
    <device>
    <name>Górny Cardreader</name>
    <type>sci</type>
    <mhz>600</mhz>
    <node>/dev/tts/1</node>
    <parity>odd</parity>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>Yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <PTShandshake>No</PTShandshake>
    <carddetect>Yes</carddetect>
    <newcamd_port>15001</newcamd_port>
    <autosid>Yes</autosid>
    <Seca-PPV>yes</Seca-PPV>
    <pincode>0000</pincode>
    <priority>round</priority>
    </device>
    </readers>
    <cache>
    <emm>20</emm>
    <ecm>-1</ecm>
    </cache>
    <debug>
    <password>NewCSpwd</password>
    <level>normal</level>
    <type>init</type>
    <output>console,tcp</output>
    <console_options>normal,init</console_options>
    <tcp_port>1001</tcp_port> port interfejsu http
    <tcp_options>normal,init</tcp_options>
    </debug>
    <newcamdserver>
    <enabled>Yes</enabled>
    <name>newcs</name>
    <deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>
    <user>
    <name>dummy</name>
    <password>dummy</password>
    <au>on</au>
    </user>
    </newcamdserver>
    </newCSconfig>
    .zmienialem go na wszystkie mozliwe opcje i nigdy nie osiagnalem odczytu z kary
    Ostatnio edytowane przez yoshi82 ; 14-03-2009 o 18:02

  4. #4
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    1. karta chipem w dół w górnym slocie ?? - może głupie pytanie ale podstawowe
    2. widzę ze w newcs.xml masz ustawione na 6.00MHz, a czy tak jest na multicam ??
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2008
    Posty
    31

    Domyślnie

    Yoshi81 karta w slocie gornym w dol chipem probowalem i na 375 i na 600.Jak sprawdzic jak mam ustawione w multicam?

  6. #6
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    otwórz obudowę i zobacz jak są zworki
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  7. #7
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2008
    Posty
    31

    Domyślnie

    oj o tym to nie wiedzialem a powiedz cos wiecej w ktorym miejscu znajduja sie te zworki i jak powinny byc ustawione dla 3 i 6 M?

  8. #8
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    nie wiem jaki masz MC wyjmij go z Dbox2 zrób foto
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  9. #9
    ..::SatTV User:.. Awatar pawel870
    Dołączył
    Oct 2006
    Posty
    191

    Domyślnie

    tez keidys tak miałem i okazało sie ze multicam nie dociskał dobrze do czipa z karty..... spróbuj troche poruszac ta karta i zobacz czy zakuma

  10. #10
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2008
    Posty
    31

    Domyślnie

    Pomysl z wyjeciem czytnika nie byl dobry wlasnie pozbylem sie wyswietlacza .Ciemnosc.Ktos grzebal wczesniej w nim zatrzasi poklejone klejem itd .Jestem juz wsciekly na maxa.Zalaczam foty czytnika.Uwago co do naprawienia tego wyswietlacza mile widziane.POdejrzewam ze uwalilem procka .Zna ktos mozliwosc naprawienia tego?

    kupilem boxa tym razem z multicamem .Sprobuje jeszcze raz..Pozostaje kwestia jak przywrocic wyswietlanie w uszkodzonym

    na boxie z multicamem wszystko smiga jak nalezy ale problem serwera ktory opisalem tutaj pozostal http://www.sattv.pl/showthread.php?t=13292

    Edytuj Posty Promocja na koncie
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez yoshi82 ; 19-03-2009 o 18:01

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •