Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1

    Domyślnie Serwer TNK kłopot

    NewCS 1.50


    Debug


    Serwer


    Users


    SDW


    Pakiety


    Porty


    Karty


    Settings



    Konfiguracja NewCS 1.50
    Kod:
    <newCSconfig>
           <readers name="Phoenix">
                   <device>
                           <name>Phoenix</name>
                           <type>phoenix</type>
                           <mhz>357</mhz>
                           <node>COM3</node>
                           <parity>normal</parity>
                           <reset>normal</reset>
                           <export>Yes</export>
                           <enabled>Yes</enabled>
                           <blocksa>No</blocksa>
                           <blockua>No</blockua>
                           <blockga>No</blockga>
                           <PTShandshake>No</PTShandshake>
                           <carddetect>yes</carddetect>
                           <newcamd_port>1040</newcamd_port>
                           <autosid>Yes</autosid>
                           <Seca-PPV>no</Seca-PPV>
                           <pincode>0000</pincode>
                           <priority>round</priority>
                   </device>
           </readers>
           <cache>
                           <emm>30</emm>
                           <ecm>-1</ecm>
           </cache>
           <debug>
                           <password>NewCSpwd</password>
                           <level>normal</level>
                           <type>init</type>
                           <output>console,tcp</output>
                           <console_options>normal,init</console_options>
                           <tcp_port>1003</tcp_port>
                           <tcp_options>normal,init</tcp_options>
           </debug>
           <newcamdserver>
                           <enabled>Yes</enabled>
                           <name>newcs</name>
                           <deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>
                           <user>
                                   <name>test</name>
                                   <password>test</password>
    
                           </user>
    
           </newcamdserver>
    
    
    </newCSconfig>
    Net:2mb łącze się przez proxy



    Panowie co mam źle ustawione ? Nikt nie może się ze mną połączyć.Dla biorcy podaje mój adres IP i port deskey standardowy login i hasło dowolne.Na powyższym foto połączony jestem przez sbcl ale obrazu nie ma. Gdy łącze się za pomocą wtyczki WinCsC jest obraz ale tylko u mnie gdy podaje jednak komuś te dane to ta osoba nie może nawiązać połączenia.
    Ostatnio edytowane przez Wujek_666 ; 05-03-2009 o 20:32

  2. #2
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    rozumiem, że jak ktoś się łączy z tobą przez SBCL to połączenie ma, ale ECMy nie idą ??
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  3. #3

    Domyślnie

    Nic nie idzie jeśli ktoś się łączy ze mną.

  4. #4
    ..::SatTV Przyjaciel::..
    Dołączył
    Jul 2006
    Przegląda
    Mielec City
    Posty
    397

    Domyślnie

    jeśli nie może się połączyć to widocznie problem z połączeniem a nie samą konfiguracją serwera

    - jaki ten net
    - może masz router albo inną skrzyneczkę (chodzi o porty)
    - na pewno dobre dane podajesz / wpisujesz
    - no i chyba krakuje coś w zakładce users przy TNK ....

  5. #5

    Domyślnie

    Net tak jak pisałem wyżej 2mb łącze się przez proxy
    Nie mam rutera port odblokowany
    Podaje swoje IP i port H i L dowolne DesKey standardowy
    Co tam trzeba jeszcze wklepać ?

  6. #6
    ..::SatTV Przyjaciel::..
    Dołączył
    Jul 2006
    Przegląda
    Mielec City
    Posty
    397

    Domyślnie

    sprawdź czy jak sam na swoim kompie się podepniesz to będzie działało... wykluczamy błąd lub niedziałanie serwera

    Działa = problem z netem
    nie działa = coś z serwerem szukamy problemu

  7. #7

    Domyślnie

    Więc tak:
    -działa na wtyczce WinScS ale tylko na moim kompie
    -nie działa na sbcl ale łączy się z serwerem

  8. #8
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Mar 2009
    Posty
    31

    Domyślnie

    kolego wujek
    porty i pakiety maja byc pod P7 inaczej nie pojdzie !!!

  9. #9

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez sattvmen Zobacz posta
    kolego wujek
    porty i pakiety maja byc pod P7 inaczej nie pojdzie !!!

    Kolego nie chce Cie obrażać ale nie pisz bzdur !!!!! Nie widzisz tam analogi w zakładce porty ma być P6 bo w zakładce pakiety TNK ma na pozycji P6!!

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •