Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 6010

  1. #1
    SupportSatTv Awatar martus
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    POLSKA
    Posty
    182

    Exclamation do usuniecia

    Witam mam taki problem z tunerem
    soft 7.4 połoczenie tunera z komputerem jest przez przejsciówke usb na com kabel o dł 1m
    jak wyłaczam komputer to automatycznie wyłacza sie tuner jaka jest przyczyna ze sie rozłacza po załaczeniu komputera tuner sie załacza i wyskakuje NIEPRAWIDŁOWY ATR KARTY
    i niemoge sie połaczyc z sbcl
    Na innym komputerze besposrednio podłaczam kabel pod port com i do tunerka i działa bez problemu.
    Prosze o porady co czeba zrobic zeby to szło pod sharingiem
    Ostatnio edytowane przez martus ; 08-03-2011 o 12:40
    --------- philips 6010 -------

  2. #2
    ..::SatTV Przyjaciel::.. Awatar gorg81
    Dołączył
    Jun 2007
    Przegląda
    Śląsk
    Posty
    1,036

    Domyślnie

    złe sterowniki USB nie na pełnej emulacji portu COM.

    Takie coś mi się się robiło przy FX 7600 i co najśmieszniejsze u mnie SBCL działał ale po OFF kompa Tuner też OFF , trzeba było odpalać kompa osobno podłączać kable po włączeniu już kompa i wtedy działał i tak samo przy wyłączeniu kompa wcześniej wyłączałem Tuner odłączyłem kabel i było OK.

    Kupiłem inna przejściówkę i problem zniknął , na tej starej żadne stery nie dawały pełnej emulacji portu , a poza tym podejrzewam iż sama przejściówka była kaput.
    " Rzeczy niemożliwe Od Ręki
    Cuda do trzech Dni "


    Nbox "N" Legal
    Ferguson FX7600 TnK




  3. #3
    SupportSatTv Awatar martus
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    POLSKA
    Posty
    182

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gorg81 Zobacz posta
    złe sterowniki USB nie na pełnej emulacji portu COM.

    Takie coś mi się się robiło przy FX 7600 i co najśmieszniejsze u mnie SBCL działał ale po OFF kompa Tuner też OFF , trzeba było odpalać kompa osobno podłączać kable po włączeniu już kompa i wtedy działał i tak samo przy wyłączeniu kompa wcześniej wyłączałem Tuner odłączyłem kabel i było OK.

    Kupiłem inna przejściówkę i problem zniknął , na tej starej żadne stery nie dawały pełnej emulacji portu , a poza tym podejrzewam iż sama przejściówka była kaput.
    sterowniki sa zaktułalizowane niechce sie sbcl połaczyc z tunerem niewiem co dalej robic
    --------- philips 6010 -------

  4. #4
    ..::SatTV Przyjaciel::.. Awatar kilers9
    Dołączył
    Oct 2007
    Przegląda
    śląskie
    Posty
    300

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gorg81 Zobacz posta
    Kupiłem inna przejściówkę i problem zniknął
    masz odpowiedź ...

  5. #5
    ..::SatTV Przyjaciel::.. Awatar gorg81
    Dołączył
    Jun 2007
    Przegląda
    Śląsk
    Posty
    1,036

    Domyślnie

    to że są zaktualizowane to nie świadczy że poprawnie działają .

    Na innym komputerze besposrednio podłaczam kabel pod port com i do tunerka i działa bez problemu.
    sam napisałeś

    Sprawdź pod jakim numerem portu widzi twoją przejściówkę win a jaki masz podany w SBCL i podaj mi LOG SBCL przy próbie włączenia samego połączenia z Tunerem.
    " Rzeczy niemożliwe Od Ręki
    Cuda do trzech Dni "


    Nbox "N" Legal
    Ferguson FX7600 TnK




  6. #6
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Mar 2007
    Posty
    36

    Domyślnie

    witam ,wejdź w menadżera urządzeń ..zmień ustawienia na port com zgodny z portem podanym na sbcl..zmień liczbę bitów na maksymalną...oraz sterowanie przepływem na XON/XOFF
    grubymiss

  7. #7
    SupportSatTv Awatar martus
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    POLSKA
    Posty
    182

    Domyślnie

    Dzieki za porady problem został rozwiazany po zakupie portu com pod płyte główna

    Pozdrawiam
    --------- philips 6010 -------

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •