Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    4

    Domyślnie philips 6010 sharing

    witam
    posiadam tuner philips 6010 kabel tez mam do portu ale nic wiecej nie wiem jak mam to podłączyc zeby sharing poszedł mam dawce .

    Pmóżcie jestem nowicjuszka .

    pozdrawiam

  2. #2
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    po1. pobierz sobie DSX Multiloader 0.8.3.3 -> Klik
    po2. wgraj tym programem soft 7.04.30 + wszystkie inne dodatki (ogólnie zaznacz wszystko)
    po3. wgraj listę kanałów -> Klik
    po4. pobierz sobie jakiegoś SBCL i wpisz do niego wzorce są na forum wystarczy poszukać
    po5. dopisz dawcę do programu SBCL
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    4

    Domyślnie

    no dobra ale przez ten program nie moge sie cos połaczyc z tunerem. Pisze mi brak połączenia z tunerem .

  4. #4
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    a RS jest aktywny w tunerze ??
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    4

    Domyślnie

    z tego co wiem to jest tam wszystko ale jak moge sprawdzic czy jest aktywny port ?

  6. #6
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    no jeśli nie komunikuje ci się tuner z DSX Multiloaderem to może to oznaczać, że port jest nie aktywny, bądź masz uszkodzony kabel RS

    odkręć śrubki z obudowy i zobacz czy przy tylnej ściance są scalaki opisane jako MAX232 obok złącza RJ11 (telefoniczne)
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  7. #7
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    4

    Domyślnie

    sa te scalaki

  8. #8
    ..::Automat::.. Awatar yoshi82
    Dołączył
    Oct 2006
    Przegląda
    Warszawa
    Posty
    2,315

    Domyślnie

    to sprawdź kabel, może on jest uszkodzony... jeśli nie to znaczy, że któryś z maxów padł i trzeba go wymienić
    Masz problem, pisz na forum nie pomagam na GG i PW !! !! !!

    DM800 Gemini 5.10 OSCam 0.99.4/CCcam 2.1.3
    DM600 Gemini 4.50 CCcam 2.1.4
    ADB-5800s Enigma2 OSCam 1.00
    Philips DSX 6010 ver. 8.10


  9. #9
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    May 2006
    Posty
    14

    Domyślnie

    A kolezanka na pewno robi wszystko poprawnie?
    W DSX Multiloaderze nalezy ustawic poprawny numer portu (no chyba ze w komputerze jest jeden COM), wybrac pojemnosc pamieci flash 2MB lub 4MB i odowiednia predkosc, niekoniecznie najszybsza.

    Kabel najlepiej podpinac do tunera na odlaczonymz sieci tunerze, poniewaz bardzo latwo uszkodzix max'y, nastepnie najpierw klikamy w programie Polacz, a dopiero nastepnie wlaczam tuner do sieci, na wyswietlaczu powinny sie ukazac takie jakby 4 zera, a na komputerze nastapi zczytywanie pamieci tunera.

    Przypomne raz jeszcze, wpier klikamy polacz, a dopiero pozniej wlaczamy tuner do gniazdka.

  10. #10
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    13

    Domyślnie

    napisales,zeby wgrac soft 7.04.30 itd.Mam pytanie,czy dziala sharing na ktoryms z softow z serii 8.0..,poniewaz zrobilem swoja liste eeprom i przy tych softach nie jest potrzebna lista flash.Skonfigorowalem SBCL 1.1b wedlug wzoru i wzorcow podanych na forum wgralem soft 8.03MG wpisalem dane dawcy i nic!!.port com pisze,ze jest OK(czyli laczy sie przez RS-232);Haslo i login tez OK(poprawne).Nie wiem,czy jeszcze cos musze poustawiac?.W sofcie 7.04 na sharing przelaczalo sie klawiszem info FFFF.Prosze o praktyczna odpowiedz

 

 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •