Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    ..::SatTV Przyjaciel::.. Awatar madree
    Dołączył
    May 2009
    Posty
    108

    Domyślnie Openbox / Skybox F3 . Warto ?

    Witam, mam kilka pytan odnosnie Openboxa F3 z tej aukcji :http://allegro.pl/new-openbox-skybox...292590989.html, mianowicie chcialem sie dowiedzieć czy soft który jest tam zamontowany to ten co w s9/10/11 czy cos innego ? moze ktos mial doczynienia z tym dekoderkiem bo ciekawie sie prezentuje, widzialem kilka filmikow na youtube no i poprawili epg z tego co widzialem, ogólnie lepiej sie prezentuje prosze o odp jezeli ktos ma jakies pewne info na temat tego sprzętu

  2. #2
    ..::SatTV Przyjaciel::..
    Dołączył
    Jan 2011
    Przegląda
    Ustiług
    Posty
    22

    Domyślnie

    Pamiętaj że to wszystko jest podrabiane w u skośnych mam s9 i zaczyna mnie frustrować powoli)

  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2011
    Posty
    5

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez solider Zobacz posta
    Pamiętaj że to wszystko jest podrabiane w u skośnych mam s9 i zaczyna mnie frustrować powoli)
    Przepraszam a czego niby to jest podróbka?
    Model ten wyprzedza wszystkie openboxy i skyboxy made in china.
    Zarówno w szybkości działania jak i stabilności , swiadczy o tym sam uzyty procesor.

  4. #4
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jul 2010
    Posty
    21

    Domyślnie

    tez zastanawialem sie nad tym f3, mam juz openboxa s9 i nie jestem za bardzo zadowolony, od samego poczatku mialem dziwne problemy z lanem, a teraz musze po kazdym wlaczeniu dekodera rozlaczac i wkladac ponownie kabel sieciowy, zeby zalapalo, dlatego zastanawiam sie czy warto kupowac ponownie openboxa/skyboxa, czy kupic jakis opticum

  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2011
    Posty
    5

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Stefan795 Zobacz posta
    tez zastanawialem sie nad tym f3, mam juz openboxa s9 i nie jestem za bardzo zadowolony, od samego poczatku mialem dziwne problemy z lanem, a teraz musze po kazdym wlaczeniu dekodera rozlaczac i wkladac ponownie kabel sieciowy, zeby zalapalo, dlatego zastanawiam sie czy warto kupowac ponownie openboxa/skyboxa, czy kupic jakis opticum
    Jeżeli masz tuner na gwarancji to zgłoś ten problem.
    Wymiana układu odpowiedzialnego za lan zakończy Twoje problemy.
    Chodzi o ten układ.:
    UKŁAD SIECI LAN 9220 DO OPENBOX S9;S10;S11;S12 ! (2342922107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

  6. #6
    ..::SatTV Przyjaciel::.. Awatar madree
    Dołączył
    May 2009
    Posty
    108

    Domyślnie

    Visoduck a jak z listami kanałów, pasują te od starszych modeli do f3 ??

  7. #7

    Domyślnie

    A ja odradzam - w tej cenie kupisz dobrze przerobionego nbox-a z gwarancją z normalnym linuksem, z większymi możliwościami.

    Openboxy miałem 2, jednego jeszcze szwagier ma (s9) i się sukcesywnie ich pozbywam z powodu braku linuksa, dziwnych podróbek cam-ów (nikt jakoś nie mówi, że klienci w tych tunerach to tylko z nazwy mają coś wspólnego z camami linuksowymi).

    Idąc dalej - brak zdalnego ftp, telnet, brak webcontrol, brak możliwości programowania zdalnie nagrywania, brak możliwości wpięcia dysku w środku, brak youtube, brak możliwości podziału karty (zaraz makontenci powiedzą, że można - tylko zapominacie o braku stabilności na tym pseudo newcamd ) i sporo sporo więcej braków.

    Generalnie masz minusy wypisane w tunerze który kosztuje tyle ile NBOX z e2 (pełnym linuxem) który stabilnością, wykonaniem, supportem, wyglądem bije na głowę openboxy.

    Co do postów @visoduck to chyba kojarze was jako reselera openbox/skybox i coś macie wspólnego z sprzedażą więc nie dziwi mnie zachwalanie tego wynalazku

    Tak sprawdziłem allegro i : Sprzedający VISODUCKPL

    No i wszystko jasne - prosiłbym pana @visoduck o obiektywne i merytoryczne rady a nie wciskanie czegoś co sami wiecie, że nawet nie może stać na jednej półce w sklepie z tunerami na linuksie w tej cenie bo po prostu nikt tego nie kupi
    Ostatnio edytowane przez XtremePower ; 20-05-2012 o 14:16

  8. #8
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Jul 2010
    Posty
    21

    Domyślnie

    Jednak poczytalem i zamowilem dwa dni temu nbox'a. Tak jak kolega @XtremePower napisal ftp, dla mnie bardzo przydatny, nie trzeba bedzie wpinac pendrive, zeby skopiowac zgrane materialy z dekodera, dekoder odtwarza podobno wiekszosc formatow jak avi, mp4, mkv itd., kilka formatow napisow, a cena praktycznie identyczna.

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •