Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Apr 2009
    Przegląda
    ---Denmark---
    Posty
    219

    Domyślnie eurosport hd problem

    Witam, mam openbox s9hd i od jakiegoś czasu nie działa kanał Eurosport HD. Wszystkie inne kanały działają poprawnie w tym i eurosport sd i eurosport 2hd. Niewiem co jest przyczyną ale wskaźnik sygnału jest na 78-81%. Na ekranie ukazuje się napis Zakodowany.
    Może ktoś mi napisac w czym problem?
    Informacje które podaje są w celach edukacyjnych i nieponosze żadnej odpowiedzialności jak ktoś te info wykorzysta w sposób niezgodny z prawem !

  2. #2
    ..::SatTV User:.. Awatar minek446
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    23

    Domyślnie

    przeskanuj satelite od nowa....może pomoże.

  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Apr 2009
    Przegląda
    ---Denmark---
    Posty
    219

    Domyślnie

    skanowałem i nic
    Informacje które podaje są w celach edukacyjnych i nieponosze żadnej odpowiedzialności jak ktoś te info wykorzysta w sposób niezgodny z prawem !

  4. #4
    SupportSatTv Awatar GONZALES
    Dołączył
    Jul 2006
    Posty
    352

    Domyślnie

    11278 / 27500 / v / fec 3/4

  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Apr 2009
    Przegląda
    ---Denmark---
    Posty
    219

    Domyślnie

    No tak wiem, odpalam i nie działa. Mówie ostatnio działał ten kanał, możliwe, że coś zmieniłem w ustawieniach anteny itp.
    Informacje które podaje są w celach edukacyjnych i nieponosze żadnej odpowiedzialności jak ktoś te info wykorzysta w sposób niezgodny z prawem !

  6. #6

    Domyślnie

    jeśli jest napisane że zakodowany to prawdopodobnie tuner nie odpytuje karty lub odpytuje ze złego providera u mnie na S9HD działa bez problemu

  7. #7
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Apr 2009
    Przegląda
    ---Denmark---
    Posty
    219

    Domyślnie

    Możliwe, że coś w ustawieniach LNB namieszałem i się teraz nie odpala. Czy jak przywróce ustawienia fabryczne powinno działać? Dodam, że jest to ostateczność, bo mi sie all skasuje chodzi mi o liste kanałów. Chyba, ze zadziała kopia listy która zrobie?
    Lepiej chce miec pewnosc na 100% ze nic nie strace bo liste układałem 3h ;] pod 5 platform

    Jeżeli możesz powiedzieć, jak masz tutaj ustawione?

    Bez*tytułu.jpg
    Ostatnio edytowane przez jerry025 ; 13-10-2011 o 07:32
    Informacje które podaje są w celach edukacyjnych i nieponosze żadnej odpowiedzialności jak ktoś te info wykorzysta w sposób niezgodny z prawem !

  8. #8
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    14

    Domyślnie

    Tak jest u mnie ustawione LNB (obraz ustawień w załączniku 302) i wszystko chodzi bez problemu w tym Eurosport HD. Zrób kopie programem STBHD_LAN_MM potem podmien liste i bez problemu bedzie działala . Moze spróbuj sobie wgrac nowego softa z wrzesnia
    tu masz link do softa
    http://chomikuj.pl/ziaro70

    Załącznik 302

  9. #9
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Apr 2009
    Przegląda
    ---Denmark---
    Posty
    219

    Domyślnie

    Przywróciłem fabryczne ustawienia, zeskanowałem na nowo satelite i dupa wszystko działa oprócz Eurosport HD, ESP HD Polish
    Niewiem co jest Pamietam, że w LNB zmieniałem cosik bo tvp sport nie łapał też to samo było co teraz na eurosport hd. Niestety zmieniałem na LNB każdą opcje i zadna nie działa
    A co do twojego screenu to wywala błąd: Zakradł się błąd... Jeśli uważasz, że link powinien działać skontaktuj się z administratorem .
    Jeżeli możesz to wyślij obrazek na iv.pl
    Pzdr
    Dodam, że mam homesharing, podczas gdy właczam eurosport hd, nie wysyłaja sie ecmy itp. tak jakby nie było sygnału
    Serwer jest mój i jest stabilny pingi ok 100ms. Tylko ten eurosport nie lapie Lipa panowie, cóż nie obejrze sportów zimowych w HD. Chyba, że zmiana softu coś da, bo mam ten z maja podajże.
    Pozdrawiam
    Informacje które podaje są w celach edukacyjnych i nieponosze żadnej odpowiedzialności jak ktoś te info wykorzysta w sposób niezgodny z prawem !

  10. #10
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    14

    Domyślnie

    tu masz link na iv.pl tak jak prosiles
    http://iv.pl/images/93798550660361846517.jpg
    mialem kiedys proble z odbiorem jakiegos kanlu juz nie pamietam dokladnie jakiego, problem tkwil w tym ze zle byla ustawiona antena i wystarczylo doslownie delikatnie ruszyc w prawo albo w lewo i kanal dzialal bez problemu
    Ostatnio edytowane przez ziaro70 ; 13-10-2011 o 20:58

 

 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •