Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Posty
    7

    Domyślnie N-Box ITI-5800s enigma

    Witam.
    Przez przypadek zostałem posiadaczem N-box`a ITI 5800s.Po przeczytaniu postów na jego temat chciałem wgrać mu Enigme. Zapoznałem się touturialem V8 lecz napotkalem sie na problem zaraz na początku. Po wejściu do menu serwisowego po wyświetleniu komunikatu DL tuner sam wychodzi z niego...proszę o jakieś porady..
    Dane techniczne:

    Sprzet: ADB 178.176:69
    Oprogramowanie 4.7ca 7
    Nr seryjny BSKA20.....
    Aktualizacja 15.06.07
    Typ dekodera n-box HDTV
    Wersja oprogramowania MHP v2379_9
    Wersja aplikacji 5.2.6

  2. #2
    SupportSatTv Awatar haki71
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    40

    Domyślnie

    za pozno wbijasz kombinacje kodu dlatego ucieka ci z DL
    OPENBOX S9 HD

  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Posty
    7

    Domyślnie

    Ok działa. Mam teraz problem z wgraniem Ubota. Po otworzeniu programu BBv2.6_public po odczytaniu przykładowych danych i porównaniu (które jest ok ) zabrałem się do sprawdzenia Flashu wyskoczyło coś takiego
    bpoke A0200000 90
    peek A0200000
    kolejne wyczyściłem A020,a021 i A022 i wczytałem ściągniętego u-boot A020 Dla Rs232_Zmiana_01_2011_OK.bin ikona wyslii dane jest zablokowana...
    Ostatnio edytowane przez benek1985 ; 30-01-2013 o 15:46

  4. #4
    SupportSatTv Awatar haki71
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    40

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez benek1985 Zobacz posta
    Ok działa. Mam teraz problem z wgraniem Ubota. Po otworzeniu programu BBv2.6_public po odczytaniu przykładowych danych i porównaniu (które jest ok ) zabrałem się do sprawdzenia Flashu wyskoczyło coś takiego
    bpoke A0200000 90
    peek A0200000
    kolejne wyczyściłem A020,a021 i A022 i wczytałem ściągniętego u-boot A020 Dla Rs232_Zmiana_01_2011_OK.bin ikona wyslii dane jest zablokowana...
    Czy masz polaczenie do BB w terminalu po naciskaniu na klawuaturze enter powinienes miec napis testtool jezeli tego nie masz to kabelek zly lub soft nie zanizony
    OPENBOX S9 HD

  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Posty
    7

    Domyślnie

    W terminalu po wcisnieciu polacz mam migajacy bialy kursor na czarnym tle po kliknieciu przycisku enter nic sie nie dzieje. Kablelek USB TTL kupilem na portalu aukcyjnym 3dni temu i nie mialem jeszcze okazji przetestowac go. Wiec co najlepiej teraz zrobic?

  6. #6
    SupportSatTv Awatar haki71
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    40

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez benek1985 Zobacz posta
    W terminalu po wcisnieciu polacz mam migajacy bialy kursor na czarnym tle po kliknieciu przycisku enter nic sie nie dzieje. Kablelek USB TTL kupilem na portalu aukcyjnym 3dni temu i nie mialem jeszcze okazji przetestowac go. Wiec co najlepiej teraz zrobic?
    czyli nie masz polaczenia z nboxem poprzez zlacze Debug, jak laczysz kabelki od zlacza debug do konwertera ttl

    PŁYTA - KABEL
    GND - GND
    RX - TX
    TX - RX

    maja byc tak polaczone,jezeli masz tak to moze cos w menu serwisowym zle poustawiales


    Pojawi się Menu Serwisowe. Wybieramy opcję 2. TLV – BASIC RECORD i ustawiamy
    parametry LDR exec – OFF, PIO SIGNAL- OFF, WTDG CTRL-ON, WTDG prio -8, TT prio- 255, HS
    prio – 255, log type linear dbg device i TT device uart0, poczym schodzimy na sam dół (tam
    gdzie jest IGNORE CHANGES AND RETURN TO MAIN MENU, potem lewo/prawo i dajemy
    szukamy STORE i zatwierdzamy OK.Jesteśmy znów w głównym menu na samym dole lewo/prawo i szukamy opcji EXIT AND
    START LOADER.
    dekoder sie restartnie i komunikacja z Black Boxem musi dzialac
    OPENBOX S9 HD

  7. #7
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Posty
    7

    Domyślnie

    Nie powinno być LDR exec – ON, PIO SIGNAL- ON, WTDG CTRL-OFF, WTDG prio -0 tak jest w poradniku??
    Zrobiłem tak i tak i lipa. Kabelek przełączyłem na inny port USB w kompie ale w BB tylko na pierwszym porcie nr jeden wyskakuje mi "Port zotał otwarty !"
    Wiec chyba tu jest błąd bo jeśli przepiolem w inne miejsce na kompie usb to powinienem w BB podać inny a tu "działa" tylko pierwszy a pod innymi wyskakuje komunikat Unable to open com port (win error code: 2) Dodam ze po włączeniu kabelka w inny port na PC wyskuje mi okienko znajdowania nowego sprzętu lecz system nie może odnaleźć odpowiednie sterowniki (mam Xp`ka). Kabelek podlaczylem dobrze GND -GND na płycie RX do TX na kabelku , na płycie TX do rx na kabelku. I cały czas ciemnosc nie ma w terminalu nic tylko migajacy kursor.
    Ostatnio edytowane przez benek1985 ; 31-01-2013 o 10:44

  8. #8
    SupportSatTv Awatar haki71
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    40

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez benek1985 Zobacz posta
    Nie powinno być LDR exec – ON, PIO SIGNAL- ON, WTDG CTRL-OFF, WTDG prio -0 tak jest w poradniku??
    Zrobiłem tak i tak i lipa. Kabelek przełączyłem na inny port USB w kompie ale w BB tylko na pierwszym porcie nr jeden wyskakuje mi "Port zotał otwarty !"
    Wiec chyba tu jest błąd bo jeśli przepiolem w inne miejsce na kompie usb to powinienem w BB podać inny a tu "działa" tylko pierwszy a pod innymi wyskakuje komunikat Unable to open com port (win error code: 2) Dodam ze po włączeniu kabelka w inny port na PC wyskuje mi okienko znajdowania nowego sprzętu lecz system nie może odnaleźć odpowiednie sterowniki (mam Xp`ka). Kabelek podlaczylem dobrze GND -GND na płycie RX do TX na kabelku , na płycie TX do rx na kabelku. I cały czas ciemnosc nie ma w terminalu nic tylko migajacy kursor.
    Zobacz czy kabelek gada z hyper terminalem otworz hyper termimal zewrzyj koncowki rx z tx na chwilke i zobacz czy jak piszesz na klawiaturze to widac co piszesz w HP jak tak to kabelek jest ok a jak nie to cos z kabelkiem
    OPENBOX S9 HD

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •