Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    11

    Domyślnie Problem z sygnałem.

    Witam.
    Nie tak dawno zakupiłem karte http://allegro.pl/item321069762_visi...han_1022a.html
    do mojego kompa. Podłączyłem wszystko, ale od jakiegos czasu mam problem z sygnałem. Sytuacja wygląda tak: oglądam sobie jakis program i po około 90 minutach oglądania obraz zacina się i trace sygnał. Gdy odłącze kabel antenowy od kompa i podłącze ponownie sygnał pojawia się na jakies 5 s. po czym znowu znika i juz tak cały czas. Następnego dnia wszystko działa normalnie aż gdy znowu po upływie jakiegoś czasu trace sygnał. Dodam że mam konwerter typu Twin i antene o średnicy 120 cm. Co może być przyczyną? Czy może to być uszkodzona karta? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

  2. #2
    SupportSatTv Awatar s---r
    Dołączył
    Jul 2007
    Przegląda
    opolskie
    Posty
    1,348

    Domyślnie

    Otwórz obudowę komputera i zobacz czy będzie tak samo. Czy aby coś się nie przegrzewa....

  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    11

    Domyślnie

    Nic się nie przegrzewa, ale zauważyłem że gdy dotknę kablem antenowym tył obudowy to widać malutką iskierkę, czy obudowa jest tak naelektryzowana??? Czy to normalne????

  4. #4
    SupportSatTv Awatar s---r
    Dołączył
    Jul 2007
    Przegląda
    opolskie
    Posty
    1,348

    Domyślnie

    Przyłoż probowkę albo miernik do obudowy

  5. #5
    SupportSatTv Awatar Kailen
    Dołączył
    Jul 2007
    Posty
    348

    Domyślnie

    uuu przebicie uważaj żebyś takim odłączaniem i podłączaniem nie spalił głowicy

  6. #6

    Domyślnie

    Jak ma karte na gwarancji to moze byc spokojny
    Nielegalny to jest rząd w Polsce ! :snajper :becek

    Nie odpowiadam za materiały/pomoce tutaj umieszczone ... !! :ruzga

  7. #7
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    11

    Domyślnie

    sprawdzałem probówką i nie zaświeciła się także chyba z tym jest ok ale doszedłem do wniosku że problem z sygnałem ma miejsce raczej tylko po godzinie 22 i najbardziej na tej częstotliwości 10892 Mhz zatem co zrobić? Na tunerze który mam w innym pokoju wszystko jest ok przez cały czas więc nie chce ruszać anteną, mam możliwość wyregulowania konwertera ( tylko obrót wokół własnej osi lub przybliżenie lub oddalenie od czaszy). Jakieś propozycje???? POzdrawiam

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •