Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Przegląda
    south
    Posty
    45

    Domyślnie Monoblock Twin Hot Bird Astra brak Astry

    Witam. Problem taki że nie mogę wyszukać astry, sygnał na Hot Bird 99% a na astrze 0%. Od razu mówię że to na pewno nie wina tunera bo to już sprawdziłem innym i wykluczyłem.. Dziwne jest to że mam sygnał np na Eurobird2..a astra 0% Antena jest dobrze zamocowana i prawidłowo złapany konwerter.. Ma ktoś jakiś pomysł??
    Konwerter to Monoblock Twin GOLDEN INTERSTAR GI-206

    Z góry dzięki..

  2. #2

    Domyślnie

    spróbuj trochę przybliżyć, bądź oddalić konwerter w uchwycie, możesz też trochę pokręcić nim w prawo lub lewo. Może być to również wina zbyt małej lub dużej czaszy. Innych pomysłów nie mam.

  3. #3
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Przegląda
    south
    Posty
    45

    Domyślnie

    próbowałem kręcić konwerterem.. nic mam tylko sygnał na jednym tp z astry 11538 99/99%. Antena 80 więc raczej dobra. Jedyna myśl to może uchwyt nie taki bo w opakowaniu nie miałem oryginalnego, a nie wiem chyba powinien być jakiś specjalny do tego..? Z góry dzięki za inspiracje do działania

  4. #4
    SupportSatTv Awatar GONZALES
    Dołączył
    Jul 2006
    Posty
    352

    Domyślnie

    jaki uchwyt co ty odwalasz

    jak masz antenę ustawioną na hodbirda to do uchwytu który masz w antenie co był już zamontowany zapinasz lewe oko monobloka a prawe ma być w powietrzu z prawej strony czyli na astrę nie przykręcamy wogulę bo nie ma do czego jeśli antena ustawiona na astrę


    może to ci pomoże
    http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=4483
    Ostatnio edytowane przez GONZALES ; 18-12-2011 o 11:23

  5. #5
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Nov 2007
    Przegląda
    south
    Posty
    45

    Domyślnie

    Uporałem się z tym.. Ten Hot bird który miałem to było odbicie z tego konwertera który nie był w uchwycie. Sprawdziłem to przesłaniając ręką.
    Problem Rozwiązany
    Dzięki Wszystkim za pomoc!
    Ostatnio edytowane przez zyga8 ; 31-12-2011 o 16:18

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •