Rejestracja

If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Oct 2007
    Posty
    2

    Wink Problem z sygnałem

    Witam.
    Mam dziwny problem z sygnałem satelitarnym.korzystam z TnK.Otóż postanowiłem sobie zrobić tv w drugim pokoju.mam monoblocka z jednym wyjściem.przeniosłem sprzęt tak jak miałem, tylko że kabel od talerza, który miałem wpięte bezpośrednio w tunka był za krótki, więc kupiłem skrętkę i podpiąłem drugą część kabla. prawda co prawda mając TnK nigdy nie korzystałem z astry, więc nigdy nie włączałem disq,a. i teraz mam coś takiego że tvny mi chodzą normalnie i niektóre niekodowane programy, natomiast tvp tvp2 chodzi gdy włącze disq,a.tvp info, tv n czy np kultura w ogóle mi nie działają (brak sygnału). konfigurowałem wszystko co się da i bez rezultatu. czy to wina tego przedłużonej częsci kabla czy może coś innego?proszę o radę jeśli to możliwe.
    dzięki z góry
    pepe

  2. #2
    ..::SatTV Przyjaciel::.. Awatar Puzon
    Dołączył
    May 2006
    Przegląda
    Kosmos
    Posty
    774

    Domyślnie

    skoro nie ruszałeś talerza i monoblocka to problemu szukaj w kablu (zwarcie lub lipne połączenia) - zwarcie na kablu może uszkodzić tuner !!!
    lepiej dać kilka złotych więcej i kabel mieć w jednym kawałku, chociaż osobiście też mam łączony (zabrakło mi niecałego metra ) ale na łączeniu lutowałem, izolowałem i ekranowałem (folia aluminiowa ) więc nie mam żadnych zakłuceń

  3. #3
    SupportSatTv Awatar alonewarrior
    Dołączył
    May 2007
    Przegląda
    Heaven's Gates
    Posty
    450

    Domyślnie

    Kupiłeś skrętkę? Jak można przedłużyć kabel koncentryczny skrętką?


    NIE DOCZYTAŁEM O TEJ SKRĘTCE
    Ostatnio edytowane przez Puzon ; 11-09-2009 o 00:05
    No use hoping for a miracle, there's a price we'll have to pay...

  4. #4
    ..::SatTV User:..
    Dołączył
    Oct 2007
    Posty
    2

    Domyślnie

    Jest taka przejściówka.A problem jest chyba w kablu (to jest ten czarny, co kiedyś były). Znajomy powiedział mi że to prawdopodobnie przez niego.Chciałem iść na skróty bo ten kabel mam wmontowane w ścianie i teraz chyba bede musiał w całości nowy polożyć
    pepe

 

 

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •